24ste Memorial David Weyts

21e Trofee Jo Thomassen

vrijdag 4 en zaterdag 5 mei 2018

Het jeugdcomité van KFC Dessel Sport en de Desselse Sportraad organiseren op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei 2018 de 24ste Memorial David Weyts met 21ste Trofee Jo Thomassen. Het is de jaarlijkse herdenking aan twee voetballers, twee ex-ploegmaats bij KFC Dessel Sport die veel te jong het leven lieten.

Een waar voetbalfeest

Deze herdenking onder de vorm van een minivoetbaltornooi op gras brengt elk jaar honderden voetballiefhebbers uit de wijde omgeving op de been, een ontmoetingsplaats ook voor vrienden en familie van David en Jo. De Memorial is ondertussen een begrip geworden waar iedereen graag naartoe komt, een voetbalfeest voor zowel mannen als vrouwen.

Op vrijdagavond 4 mei staat het tornooi open voor recreatieve mannen-, vrouwen- en veteranenploegen. Zaterdagnamiddag 5 mei vindt het competitief bekertornooi plaats. Daarin strijden de sterkere ploegen voor de wisselbekers. Zaterdag organiseren we voor het eerst ook een recreatief tornooi speciaal voor G-voetbalploegen.

Minivoetbaltornooi op gras

De wedstrijden gaan door op de jeugdterreinen van KFC Dessel Sport. Een team bestaat uit 1 doelman en 5 veldspelers, die continu mogen vervangen worden door zo veel invallers als beschikbaar. De wedstrijdduur bedraagt telkens 2 x 12,5 minuten.

Teams die deelnemen aan het recreatief gedeelte spelen 3 wedstrijden op vrijdagavond. De minimum leeftijd is 14 jaar (°2004 of vroeger).

In het competitief gedeelte op zaterdagnamiddag spelen de teams in tornooivorm voor de wisselbekers. De twee best gerangschikte ploegen uit elke reeks stoten door tot de achtste finales. De ploegen die derde en vierde eindigen in hun reeks spelen verder in de nevencompetitie ‘Best of the Rest’. De minimumleeftijd voor deelname aan het competitief tornooi is 16 jaar (°2002 of vroeger).

Wacht niet met inschrijven!

De afgelopen jaren was de Memorial telkens snel volzet. Schrijf dus tijdig in om zeker te zijn van deelname.