Samenwerking Club Brugge Academy van start

Beste voetbalfans,

We gaan een boeiende periode tegemoet.

Vanaf het seizoen 2019-2020 werken KBSK Retie, KFC Witgoor Sport, KFC Dessel Sport, KSK Kasterlee en KFC Lentezon Beerse samen met Club Brugge Academy. ‘Kempense Voetbalacademie’ is de koepelnaam van de samenwerkende Kempense voetbalclubs.

Op vrijdag 30 augustus 2019 organiseren we bij KFC Dessel Sport de ‘Kick-off Samenwerking Kempense Voetbalacademie – Club Brugge Academy’. Tijdens de voorstelling van de samenwerking, die omwille van praktische omstandigheden enkel door het bestuur, trainers, ploegafgevaardigden en genodigden kan worden bijgewoond, geven de verantwoordelijken de nodige informatie met o.a. een verduidelijking van de doestellingen. Vanaf 31 augustus 2019 delen we op gepaste wijze alle beschikbare informatie om iedereen op de hoogte te brengen.

Het programma op vrijdag 30 augustus 2019 ziet er als volgt uit : 

  • 19u00 : Mix-vriendenwedstrijden U11 en U12
  • 20u15 : Infosessie ‘sportouders’ U11 en U12 (De info zal later voor iedereen ter beschikking worden gesteld)
  • 21u00 : Voorstelling ‘Samenwerking Kempense Voetbalacademie – Club Brugge Academy (Voor besturen, trainer, ploegafgevaardigden en genodigden. De info zal later voor iedereen ter beschikking worden gesteld.)
  • 21u30 : Receptie (Voor besturen, trainer, ploegafgevaardigden en genodigden)

We houden je op de hoogte.

Met sportieve groeten

Het bestuur van de Kempense Voetbalacademie

 

Kinesisten en revalidatietrainers op post

Vanaf vandaag zullen de kinesisten van de club terug op post zijn.  Hieronder her uurschema waarop je bij hun terecht kan:

 • Jonas: donderdag tussen 19u15 en 20u15
 • Ron: maandag van 18u30 tot 19u30
 • Jelle (revalidatie): maandag en vrijdag: vanaf 18u30

Uitzonderlijk zal Jonas volgende week donderdag 29 augustus niet aanwezig zijn.

Onderaan vind je in bijlage het stappenplan dat een speler moet doorlopen bij een sportongeval.

HIER kan je een aangifteformulier voor de verzekering downloaden.

 

Augustustornooien een succes !

Op donderdag 15 en zondag 18 augustus traden maar liefst 142 ploegen aan in het augustustornooi georganiseerd door de jeugd van Dessel Sport.  Over twee dagen speelden ploegen van U7 tot en met U13 op zowel gewestelijk, provinciaal als interprovinciaal niveau samen 342 wedstrijden.

In elke categorie werd er voor de uiteindelijke winnaar een beker voorzien en iedereen kon met een medaille als aandenken naar huis.  Er werd gestreefd om iedereen voldoende uitdaging en speeltijd te geven.

Online wedstrijdschema’s en resultaten

Geen gedrum aan het secretariaat voor het raadplegen van de ploegresultaten. De uitslagen en standen waren te volgen via een app. Op die manier kon iedereen makkelijk het verloop van het tornooi opvolgen.

Eigen scheidsrechters

Meer dan 60 scheidsrechters uit de eigen jeugdreeksen traden aan om de wedstrijden in goede banen te leiden. Proficiat gasten !

Ouders en andere vrijwilligers

Voor de tornooien konden we rekenen op enkele ouders en andere vrijwilligers. Zonder hen was het tornooi niet mogelijk geweest. Bedankt !

Jeugdabonnementen beschikbaar

Vanaf deze week zijn jeugdabonnementen voor het seizoen 2019-2020 verkrijgbaar in de jeugdkantine. Ouders, grootouders en andere supporters kunnen een abonnement aanschaffen tegen 40 euro. Indien je partner trainer of afgevaardigde is bij Dessel Sport, bedraagt het jaarabonnement 30 euro. Zonder abonnement betaal je per thuiswedstrijd 3 euro per persoon.

Het jeugdabonnement is zowel in Dessel als Witgoor geldig.

 

Ook voor vriendschappelijke wedstrijden

Het abonnement geldt voor competitiewedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden.

 

Abonnement eerste ploeg

Abonnementen voor de eerste ploeg kunnen eveneens gebruikt worden voor de jeugdwedstrijden.

Start seizoen 2019-2020

In het tussenseizoen hebben we niet stil gezeten. Gloednieuwe dug-outs zijn geplaatst en de velden hebben een grondige onderhoudsbeurt achter de rug. Het gras is weer blij uitgerust en staat sterk voor de start van het nieuwe seizoen. Voor sommigen wordt het startschot gegeven op maandag 22 juli. Voor anderen is dat een weekje later.

Bij deze wenst het jeugdbestuur alle spelers, trainers en ouders alvast een fijn en sportief seizoen 2019-2020 toe !

Fun op de Familiedag 4 mei

Op zaterdag 4 mei 2019 houdt de jeugd van Dessel Sport een Familiedag om samen met alle ploegen het seizoen op een fijne manier af te sluiten.

 

Vanaf 16 uur is iedereen van harte welkom !  Fun voor iedereen: springkastelen, kubben, voetvolley en natuurlijk voetbalveldjes worden voorzien.  Drankjes doorlopend aan verlaagde prijzen.

 

Om 18 uur kan je aanschuiven aan de BBQ.  Inschrijven voor de BBQ is wel noodzakelijk.

 • op 9 Euro per persoon voor kinderen t.e.m. 12 jaar
 • op 14 Euro per persoon ouder dan 12 jaar

Inschrijvingen dienen te gebeuren via de afgevaardigden,  vóór vrijdag 26 april ! Gelieve aan hen door te geven met hoeveel personen jullie wensen te komen. Betaling dient te gebeuren op de Familiedag zelf.

 

TOT DAN !!!

 

Uren revalidatietrainingen aangepast

Vanaf januari zullen de revalidatietrainingen plaatsvinden op dinsdag van 18u30 tot 20u00 en op vrijdag van 18u30 tot 19u30.  Jelle Peeters volgt Natasja Maes op als revalidatietrainer. Natasja moet om persoonlijke redenen noodgedwongen haar werk bij Dessel Sport stopzetten.  Langs deze weg willen we haar nog bedanken voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij de club !

Meer over de stappen die je moet ondernemen bij een sportongeval vind je HIER.

Kwissen op vrijdag 1 februari

12de Kwisavond jeugd KFC Dessel Sport

Wisselbeker ‘Fey-Cup’

Vrijdag 1 februari 2019 om 20u00

Kantine Jeugdacademie

Uren kine aangepast

Vanaf september zullen kinesisten Jolien en Jonas aanwezig zijn op respectievelijk maandag van 19 tot 20 uur en op vrijdag van 18.15 tot 19.15 uur.  De revalidatietrainingen blijven doorgaan op woensdag van 18u30 tot 20u00 en op vrijdag van18u00 tot 19u15.

Meer over de stappen die je moet ondernemen bij een sportongeval vind je HIER.

Augustustornooien Dessel Sport

Op zondag 12 en woensdag 15 augustus treden maar liefst 142 ploegen aan in het augustustornooi georganiseerd door de jeugd van Dessel Sport, onder leiding van tornooicoördinator Patrick Vandeweyer.